KER JE VARNOST NA PRVEM MESTU!

Z več kot 30-letnimi izkušnjami pri sodelovanju z vrhunskimi znamkami vozil in na stotine analiziranih crash testov in prometnih nesreč ima MIMsafe vodilno mesto na svetu pri oblikovanju in izdelavi varnostnih izdelkov za sodobno avtomobilsko industrijo in na področju varnega prevoza hišnih ljubljenčkov.

MIMsafe izdelki nudijo varen in udoben prostor za potovanje vašega ljubljenčka v katerem koli vozilu. Izdelani so le iz najboljših razpoložljivih materialov za zmanjšanje nevarnosti poškodb potnikov in hišnih ljubljenčkov v trku.

Vsi izdelki MIMsafe so izpostavljeni strogim preizkusom trčenja na švedskem raziskovalnem inštitutiu RISE s testno metodo SPCT (Safe Pet Crate Test) in zagotavljajo 360° varnost tako psom kot vsem ostalim potnikom v vozilu.

360° VARNOST

Vsi izdelki MIMsafe so izpostavljeni strogim preizkusom trčenja na švedskem raziskovalnem inštitutiu RISE s testno metodo SPCT (Safe Pet Crate Test). Izdelki MIMsafe so skrbno izdelani in zagotavljajo 360° varnost za vse možne scenarije prometnih nesreč (trk spredaj, od strani, nalet zadaj kot tudi prevrat vozila) tako psom kot vsem ostalim potnikom v vozilu.

“Crumple zone” ali zmečkalno območje Variocage boksa v primeru nesreče ustvari nadzorovano kompresijo, ki zmanjša neposreden vpliv trka na zadnje sedeže in hkrati dodatno zaščiti vašega psa.

PREIZKUŠENO VARNI

ZA VSE MOŽNE SCENARIJE PROMETNIH NESREČ

0
Čelni trk

Pri skoraj vseh prometnih nesrečah je vsaj eno od vozil podvrženo čelnemu trku. Čelni trk pomeni zelo hitro zaustavitev vozila, zato na potnike v vozilu delujejo velike sile. Kuža, ki v vozilu ni omejen, ob čelnem trku poleti z veliko hitrostjo naprej in se silovito ustavi ob prvi oviri pred njim (največkrat zadnji/sprednji sedeži). Če je bil pred nesrečo v prtljažnem delu vozila lahko poleti čez naslon sedeža in naprej v avto. Če sedi na zadnjem sedežu, lahko poleti skozi sprednje okno in naprej v predmet, v katerega trčite.

0
Trčenje od zadaj

Tipičen trk v čakalnih situacijah. Na hitrih cestah in ob gostem prometu lahko pride do trka večih vozil. Če je kuža nameščen v prtljažnem prostoru vozila, se nahaja zelo blizu trka. V takšnih primerih je zelo dobro imeti še eno deformacijsko cono med psom in prtljažnimi vrati (na primer zadnji del Variocage avtoboksov).
V primerih trčenja od zadaj so hitrosti in sile manjše kot pri čelnem trku. Običajno je pri trčenju od zadaj največja nevarnost za psa pobeg iz avtomobila. Saj je pri tem veliko tveganje, da se zaradi stresne situavije kuža izgubi ali povzroči še dodatno prometno nesrečo.

0
Stranski trk

Se lahko konča tudi s prevratom vozila. Stranski/bočni trk je najbolj nevaren, če na kakršen koli način prepolovi vozilo. Sile in hitrosti so običajno zelo velike. Če kuža preživi nesrečo je zaradi velikih poškodb vozila znova velika nevarnost pobega psa iz vozila.

0
Prevrat vozila

Avto se preverne na streho. Običajno so sile manjše, vendar je vozilo poškodovano iz vseh strani (velikokrat so razbita vsa okna vozila). Največje tveganje za psa pri prevratu vozila je, da ga v celoti ali delno vrže iz vozila in ga vozilo med valjanjem zmečka pod seboj. Pomembno je, da zaščita, ki jo izberete vzdrži vse različne smeri sil, ki jim je izpostavljen med prevračanjem. Serija avtoboksov Variocage zagotavlja 360 stopinjsko zaščito pred nevarnostmi iz vseh smeri.

VIDEOPOSNETKI “CRASH TESTOV”